Sunt la mare….dar am vazut-o doar de pe masina!

6 Aug

Salut la toata lumea…, de trei zile imi zic ca vreau sa impart cu voi impresiile mele din Madeira, dar programul a fost asa de strans si greu, ca ori eram pe drum la recunostere…sau eram in pat, sa ma refac!!!

Madeira: folosind un cuvint ca place mult la colegul meu Keleti, pot sa zic EXTRAORDINAR!!! Dar pot sa adaug si greu, ingust, tecnic, virajat…si incodata greu!

Alegerea de a veni la acest raliu clar a fost una inspirata, este universitate, virajele lungi, inguste si lente, pe un asphalt foarte bun, cu urcari si coboriri…sunt adevarate!!!

Pante incredibili, avem un final de proba pe coborire ( 4/5 km ) unde cred ca ne trebuie si parasute sa ne oprim pe acele de par !

Aici raliul face parte din cultura insulei, toata lumea este deschisa si gata sa te ajute, in circulatie, daca vreai ceva informatie, simplu fapt ca ai abtibildele de recunostere inseamna ca esti bine venit oriunde si pt. toata lumea. Sensatia placuta si neobisnuita!

Astazi dimineata am facut shakedown, clar un drum cu caracteristice foarte aproape de probe, cu urcare si coborire, foarte usor de accesat…( de ce asa de greu la noi?!!!) .

Am facut 4 treceri, dupo ca la recunosteri si aici am facut 2 treceri, exact la fel ca pt raliu. Cel mai bun timp alnostru: 2.01,7. Cel mai bun timp shakedown…1.52,3…!!!!!

Bine, primii 5/6 au facut cam 10/12 treceri, probabil a fost si un razboi psicologic intre ei:  Maghalles, Kopecki, Meeke si Hanninen sunt despartiti fiecare de 0,1 sec…!!!

Probabil cu 10 treceri si noi puteam sa coboram pana la 1.56/57…dar clar am vezut urmele lor pe coborire…este un sport putin diferit!

Asa stresul meu de Kopecki in spate, este un pic…dar doar un pic mai lenistit…, dupo 4 treceri eu aveam 2.01, si el 1,56…asa undeva 2 sec pe kilometru…ar trebui sa merga, cea mai lunga proba este 21 de km…probabil nu ar trebui sa-l incurc….! Sau asa sper eu!!!

In 2 ore este start festiv si superspeciala, cred ca va a fi nebunia…lumea zicea de 20.000 de oameni…, sunt clar curios, proba are niste shicane…cu 7 randuri de cauciucuri…slalom special!!!

In afara de Madeira, vreau sa scriu 2 randuri de Rompetrol Racing Challenge, ca este in desfasurare la Costanta cu prima etapa ! Cred ca ce a facut posibil Rompetrol si un pic si noi NRA, este clar visul toata lumea…cine castiga, va avea un sezon complet cu o masina adevarata de raliu, in cadrul de echipa noastra…! Tare foarte tare…, dar am fost un pic dezamagit de filmuletele ca a trebuit sa judec pt Costanta.

Nu a fost asa de greu sa selectionez acei 25 de partecipanti…, nu am vezut, nu am simtit, pasiune, dorinta, “necesitate” sa luati sansa asta singura in viata…in mare majoritate filmuleti !!!

Hai baieti…si fetele, pt Timisoara si pt Cluj, puteti sa faceti mai mult si mai bine…, sa fie greu pt. noi jurati sa va alegem !!!

Pt. mine, dar nu doar pt mine, pasiune este importante de aratat…, cu tecnica video sau cu inima…, dar vreau sa va vad in ochi, si va aud, ca asta este sansa voastra!!!

Bafta la primi 30 de Costanta, ca deja seara asta va a deveni 10….!

Bine, acuma merg la dus… si la start, ca incepe distractia si pt noi.

Pa

Tempesta

 

No comments yet

Leave a Reply