A venit Clujul: Raliul de casa

26 May

Poate ca este pt. ca am abandonat imediat la Brasov, si cum zice “prietenul” meu THL Tg Mures a fost mini, mie anul asta imi sa pare ca campionatul incepe de la Cluj…!

Clar raliul “nostru” sa mutat cu o luna mai devreme si este a 3 etapa, cand de obiciei era a 4 sau a 5…, dar feeling-ul ca anul asta, nu am simtit niciodata .

Dupo doua etapele in stil “Discovery Channel” , cu tot ce nu sa doreste nici un sportiv pe probe, ( clar in afara de Titi…ca tot declara ca cat mai aluneca cat este mai bine…), frig, vant, ploaia, zapada…si faimosa loteria cauciucuri…ca ca toate loterie…nu are nici un castigator, toata lumea sa doreste soare, cald, si spectacol…, vom avea? Vom vedea…!

Care sunt sentimentele noastre inainte de raliul de casa…?

Suntem foarte ‘incarcati”…, raliul ne place, in ultimi doi ani, fiecare proba de Cluj, facuta fara probleme asortate…a fost castigata de noi…, dar avem doar un locul 4 si un abandon…si cela mai buna clasare este tot 2008, locul 2 dupo Claudiu !
Dar suntem si foarte timorosi…este adevarat ca la Tg. Mures tot a fost ok…, dar acolo nu a fost un raliul normal…, clar psicologic, si daca nu ma place sa admit, in campionat intern, suntem mult mai “fragili” de cat ne as dori sa fiim !

Trebuie sa ne regasim incredere in noi, ca ensamblu, masina, asistenta, si echipaj. Eu si Dorin suntem foarte increzatori in fortele noastre, dar ne trebuie neaparat inca 2/3 raliuri in tara, fara probleme majore independente de noi…doar asa probabil vom putea sa atacam fara nicio o reserva din primul metru…

Eu sper ca fiind acasa, sa fim in stare sa aceptam niste riscuri, clar din primii metri de concurs, pt. ca cum sa vezut si la Brasov, si la Tg. Mures, prima speciala este cela ca de obicei, pune ritmul la raliu !

Dangau la deal…nu este la fel de frumosa ca la vale, dar este una din probele mele preferate, probabil doar Gutai, este mai frumosa, pt. mine…, asa trebuie ca ne incredem in cauciucuri imediat dupo prima stanga 2 inchide, dupa un kilometru si ceva de la start, si avem incredere in masinuta noastra, sa uitam de treaptele mai mici decat a 4-a, sa folosim piciorul stang pe frana…foarte delicat, si mai putin posibil, si atacam fiecare viraj, cautand viteza… Daca vom fii in stare, sa uitam de problemele, de presiuni, de nevoia de resultate, de dorinta noastra de a demonstra…va a fi bine…sunt sigur, foarte bine !!!

Ne vedem la stop…si vom vedea daca am dreptate!

Pa

Tempesta !

 

No comments yet

Leave a Reply