Despre Yalta…si despre Cluj !!!

2 Jun

Sunt la hotel in Yalta, si am terminat acuma interventia la emisiune de Alex Tamasescu, si dupo trei zile ca tot imi zic ca trebuie sa scriu…cred ca a ajuns momentul ! :)

Incepem cronologic cu Cluj, de o parte dezamagire mare…nici nu m-am urcat pe podium, de pe alta parte “bucuria” ca a fost tot ok, si ca am pierdut pe mana noastra ! (si asta pt. mine si Dorin este foarte important…dupa un an ca 2010 !) . Raliul sa jucat pe Dangau 1, am plecat foarte hotarat, ca toti cei 4 ca sa jucat podium pana la ultima speciala, si tot mergea foarte bine…dar am exagerat, si am gresit, in sigurul locul, unde eu cu S2000 nu trebuiea sa gresesc, inainte de alineamentul superlung, sus pe platou…, am intrat exagerat pe stanga inainte de dreapta cu care incepe alineamentul…si masina a plecat pe franare, dreapta venea spre mine prea rapid…si nu stiu bine cum, am frenat, si am tras un pic frana de mana…si am ajuns usor pe sant cu roata de spate…dar din fericire santul ma respins pe drum…Dorin m-a injurat in direct…si cand am repornit cu a doua subturat, m-a zis sa me calmease…” am pierdut putin…”, dar si eu si el stia ca masinuta noastra are nevoie de inertie si de viteza…, mai mult acolo unde noi ajungem la 178, si restul face 210…si din pacate eu am “decis” sa ma opresc acolo…sa repornesc, si testez “supercuplu” de masina mea !!! Probabil am pierdut 7/8 secunde, dar mai mult am pierdut “eye of the tiger” pe proba aia…! Am vezut timpul meu, am vezut timpul lui Vali, si imediat cu Dorin am ghicit timpul lui Bogdan…, undeva pe 45/46…, si am avut dreptate ! Din pacate.

Am plecat spre Marisel, ca nu m-a placut intodauna, cu gandul sa limitam daunele..si sa incercam ceva minune pe Dangau, am condus prudent, si la sfarsit Dorin a zis…” aici am luat bataia…minim 15 !”, nu am avut cum sa-l contrazic, si mie nu m-a placut, dar din fericire, aluneca si pt. ceilalti, asa Vali ne a dat 6 Giri ceva zecimi, si Bogdan clar a pierdut 2 secunde !

La parc am facut a doua gresala de ziua, si cu ritmul la care a ajuns campionatul nostru, nu poti sa faci doua greselile…si sa speri sa castigi ceva, mai rau, am repetat greseala din 2008 can am pierdut tot pe Dangau de la Claudiu…am incalzat inca o data RX5, cauciucuri cei mai tari…si daca stiu la Cluj nu cosuma cauciucuri…si daca cu Bogdan am vorbit de faptul asta de 1000 de ori…dar ce sa zic…Stefano si Cristian mi-a zis ca era prea cald pe RX7…si eu am fost de acord ! Eu am gresit nu ei ! Cu cauciucuri prea tari, probabil am pierdut 0,2/0,3 pe km…ori 50 de km…gata locul 4, si medalia de lemn !!!

Trebuie zis ca Vali, Bogdan si Giri au mers foarte foarte tare…, si cred ca campionatul asta va a fii amintit mult…pt. batalie !!!         Sunt minim 5 masini care se bat pt. primul loc la fiecare raliul, si fiecare gresala conteasa enorm…va a fi un an distractiv !!!

“Avatar” a crescut enorm psihic, si cred ca acuma este adevarat favoritul N. 1 la titlu…dar inca sunt multe raliuri, si este N-2, asa eu cred ca va fi la ultimul raliul !!!

Revenim la Yalta, azi shake, prima data cu cauciucuri tari, eu in European anul asta am hotarat sa merg cu Michelin, si am nevoie sa ma obisnuesc…fiind eu pilot Pirelli 100% !  Timpul a fost bun, am facut doar 3 treceri, cand piloti de uzina a facut intre 4 si 5…, si ei a folosit cauciucuri medi, asa cronometric suntem bine !!!

Maine va a fii doar o zi pt. presentari si publicul, clar cele doua probe nu are mult de zis sportiv, dar ca de obicei poti sa pierzi tot…, asa trebuie grija !!!

Vineri si Sambata va a fi foarte interesant, si daca ploua…probabil “dramatic”, raliul este greu, si noi suntem singuri ca deja l-am facut…asa sperante sa intram in primi 10…clar cred ca sunt realiste!!!

Vlad este in al  9-lea cer…dupa prestatia de la Cluj, sper ca sa fie in stare sa foloseasca aceasta energia positiva, sa fie foarte atent si rapid si aici…daca va a face, inseamna ca a facut o treapta important in crestere lui !!! Suntem langa el..si ii tinem pumni !

Pa Tempesta

One Response to “Despre Yalta…si despre Cluj !!!”