Dreptatea de multe ori aduce durere…dar trebuie !!!

15 Jun

Sunt acasa la Cluj, la televizor se transmite Festivalbar din Verona, si muzica este fondalul sonor al  gandurilor mele dupa ce s-a anulat Raliul Arges…si a inceput sa vina valul de reactile…de ‘nu pot sa cred’…de ‘traim in Romania’…si asa mai departe !!!

Trebuie sa il felicit, si daca cuvantul asta nu este potrivit, pt o situatia asa de trista….pe Silviu Morar, presidintele Comisia de Raliuri, si colegi lui, impreuna cu vicepresidente FRAS, Stefan Vasile, pt. abordare lor, in acest caz si pentru verticalitate. Pentru ca au stiut sa argumenteze si sa sustina aceasta decizie ! Cu inima intunecata, din cauza situatie create, trebuie sa spun : BRAVI !!!

‘Bravi’ pt.ca nu ati vrut sa inchideti ochii, bravi pt.ca nu ati cedat la presiuni, mediatice, politice…, bravi pt.ca v-a pasat de sportivi si de sportul nostru…mai mult decat de circul mediatic, ca este positiv, si este un plus, daca este doar completare evenimentul sportiv…nu daca este inlocuire de acest eveniment ! Bravi pt.ca nu ati folosito “motto-ul” romanesc tipic…’nu este treaba mea’… V-ati implicat.  Clar in un comunicat, aproape de luat la misto, si organizatorul a afirmat, ca ati mers pe probe sa verificati starea asfaltului… de duminica… cand puteati sa mergeti oriunde…cu familia…

Acuma incepe “balul” de declaratie, de acuze, de polemice…si sigur nimeni nu va fi sotisfacut de ce ati decis…dar este important ca voi puteti sa va uitati in oglinda…si sa va bucurati, ca nu trebuie sa coborati cu ochii…v-ati facut treaba, pt. sport, pt. viitor, pt voi insiva!

Bine, eu, mare critic al FRAS-ul, vreau sa va zic, de data asta, multumesc ca ne ati respectat, si daca ati facut prea tarziu, si daca nu trebuia sa ajungem pana aici, si chiar daca anularea unei etape  este la fel precum ti-ai taia un deget, pentru a nu pierde toata mana, totusi doare…

Eu, si va asigur, nu doar eu, apreciez ce sa intamplat azi, si sper sa fie un noul inceput, pt un sport cu mare potential, mediatic, spectacular, si sportiv, sper sa fie un drum de educare spre un nivel mai inalt, mai frumos, si mai corect, pt toti cei implicati in pasiunea noastra !

Sa intamplat si in Romania…s-au respectat regulile, si, chiar daca a fost greu pentru toata lumea, s-a reactionat la incalcarile regulamentelor, corect si drept, fara sa ne speriam de consecintele…Azi clar m-am semtit mai mult acasa!  M-am “bucurat” ca ieri si azi, multi (colegi, esperti de imagine, jurnalisti…) mi-au zis : ” stai lenistit…suntem in Romania…nu sa va a intampla nimic…!”

….nu de data asta…!

Multumesc…si sa fie doar inceputul !

Tempesta

3 Responses to “Dreptatea de multe ori aduce durere…dar trebuie !!!”